Bageri ruše terasu "Kajaka" u Banjoj Luci

Rušenje terase "Kajaka" je počelo prije nekoliko minuta. 

Ispred "Kajaka" okupile su se pristalice gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića, a u međuvremenu došao je i sam gradonačelnik. Među okupljenima nalaze se banjolučki odbornici PDP-a Ivan Begić i Smiljana Babić Moravac, kao i vlasnik zemljišta na bivšem “Picinom parku” Željko Vulić.

Podsjećamo, porodica Radišić počela je juče da uklanja terasu, a Stanivuković je najavio da će on ukloniti ono što oni do danas ne stignu i tu početi sa izgradnjom mini parka.

Objekat "Kajak terase" je zatvoren u martu ove godine kada je Grad donio prvo rješenje o rušenju terase tvrdeći da je objekat nelegalno sagrađen na gradskom zemljištu, ali je Ministarstvo za građevinarstvo i ekologiju poništilo rješenja gradske inspekcije o rušenju.

Glavni upravni (republički) inspektor, po nalogu investitora “Kajak terase” izašao je na teren 12. novembra i nije utvrdio povrede propisa iz nadležnosti upravne inspekcije tokom nadzora u Odjeljenju komunalne policije, saopšteno je iz Gradske uprave i tada je potvrđeno da nema prepreka da objekat bude srušen.

G. D.