Bajaga i Instruktori okončali trijumfalnu turneju po SAD

Bajaga i Instruktori okončali su izuzetno uspješnu turneju po SAD i Kanadi koja je, u dva vikenda, obuhvatila koncerte u San Francisku, Torontu, Njujorku i Čikagu, saopštili su iz organizacije turneje.

Proslavljeni bend je na taj način poslije četiri godine ponovo obradovao na hiljade svojih obožavalaca “preko bare”.

Bajaga i Instruktori su turneju započeli izuzetno uspješnim nastupom 11. novembra u San Francisku, u klubu "Ročapulco".

U gradu u koji muzičari sa naših prostora ređe dolaze, zbog udaljenosti, zabilježen je rekordno posjećen nastup Momčila Bajagića i benda do sada. Dan kasnije, Bajaga i Instruktori su održali koncert za pamćenje u Torontu, u dvorani “Feniks Koncert Teatar”.

Odlična sala, u kojoj su svirali mnogi poznati muzičari, od Džonija Keša do Dejvida Bouvija - zadovoljno ističe Bajaga.

Drugi vikend započeo je u nedeljama unapred rasprodatom njujorškom "Kating Rum"-u, klubu smještenom u centru Menhetna koji prima 1.200 posjetilaca.

Zanimljivo, suvlasnik kluba je popularni glumac Kris Not, najpoznatiji kao Zverka iz serije “Seks i grad”.

Za kraj, šlag na torti beše neizostavni Čikago, grad sa najbrojnijom srpskom dijasporom. Dvoipočasovni koncert u "Compaš Areni" probudio je mnogima sjećanja na neka davna vremena.

U publici su, na ova četiri koncerta, podjednako uživali i oni koji su rasli uz bezvremenske hitove Bajage i Instruktora, kao i mlađi koji su ih po prvi put uživo slušali. Mnogi od njih srpski jezik ne govore savršeno, ali bez greške od reči do reči pevaju legendarne hitove - "Zažmuri", "Moji drugovi2, "Plavi safir", "Samo nam je ljubav potrebna"…

Seriju nastupa Bajage i Instruktora u SAD i Kanadi izuzetno uspješno je organizovala agencija Bekstejdž54.

glassrpske.com