Borac kažnjen zbog dešavanja na utakmici sa Igmanom

Banjalučki klub kažnjen je sa 3000 KM, a kazna očekuje i službena lica.

Fudbalski klub Borac je zbog ponašanja svojih navijača na utakmici 4. kola m:tel Premijer lige BiH protiv Igmana kažnjen novčano s 3.000 KM, a ozbiljne sankcije prijete i službenim licima ovog susreta koji se odigrao u Novom Gradu.

Ovu informaciju za portal Klix.ba potvrdio je prvi potpredsjednik Disciplinske komisije Nogometnog saveza BiH Nermin Kljajić te je istakao da se konačna odluka o eventualnom kažnjavanju službenih lica može očekivati za dvije sedmice.

Borac je kažnjen zbog skandiranja te parole svojih navijača, a službenim licima se na teret stavlja to što nisu ispoštovali predviđene korake oko postupanja na utakmici kada dođe do ovakvih i sličnih pojava.

Prema propozicijama takmičenja, nakon prekida utakmice putem razglasa se obavještavaju navijači da obustave neprikladno navijanje, a ukoliko se situacija ne promijeni onda slijedi povlačenje ekipa s terena.

Podsjetimo, Lešinari su tokom utakmice skandirali Ratku Mladiću, te su raširili parolu s porukom: "Rastu neki novi Srbi kao ljuta guja, skupo će vas koštati Bljesak i Oluja."

mondo.ba

Tagovi: