Brutalna tuča između navijača Željezničara i Sarajeva, veliki broj njih uhapšen (VIDEO)

 U navijačkim neredima koji su se danas dogodili na širem području oko Hotela Bristol i u Vilsonovom šetalištu, opština Novo Sarajevo, povrijeđena su dva policajca.

Kako prenose mediji do povreda je došlo kada su u bijegu od policije huligani automobilom udarili dva policajca. Stepen povreda još uvijek nije poznat, a iz policije će više informacija dati naknadno.

Za sada je poznato da je došlo do nereda kada su pripadnici navijačke grupe Horde zla jutros pokušale doći u naselje Grbavica gdje se nalazi i istoimeni stadion na kojem će se večeras igrati vječiti gradski derbi Željezničara i Sarajeva.

Policija je u sprječavanju većih nereda uhapsila desetak osoba kod kojih su pronađene palice i ostali predmeti pogodni za nanošenje povreda.

Nakon ovog incidenta policija je zabranila dolazak gostujućih navijača na stadion „Grbavica“ na večerašnjoj utakmici, prenose Nezavisne novine.

Na društvenim mrežama pojavio se video sukoba s pripadnicima policije.

Sve je rezultiralo hapšenjima i zabrani dolaska gostujućih navijača na utakmicu koja se igra od 18:45.

„Horde zla“ trebale su biti smještene na sjevernoj tribini stadiona Grbavica, a dobili su 1.500 ulaznica i taj dio je ograđen, no sada će biti prazan.

Naime, nakon današnjih nereda u naselju Grbavica, MUP Kantona Sarajevo je donio odluku da se zabrani dolazak Hordi zla na stadion Grbavica.

Podsjetimo, najmanje devet navijača Fudbalskog kluba Sarajevo je privedeno u službene prostorije MUP-a KS nakon nereda do kojih je došlo na Grbavici, piše Kliks.

Fudbalski klub Sarajevo je nakon toga uputio urgentan dopis MUP-u Kantona Sarajevo da razmotri odluku kojom će 1.500 navijača ostati uskraćeno za prisustvovanje derbiju.

Utakmica između Željezničara i Sarajeva igra se danas na stadionu Grbavica s početkom u 18:45 sati.

Video OVDJE

 

Tagovi: