Darko Mladić: General vraćen u pritvorsku sobu

Generalu Ratku Mladiću, malo se poboljšalo zdravstveno stanje i on više nije u bolnici, već je u ponedeljak popodne vraćen u ćeliju zatvora u Sheveningenu u Holandiji.

Kako nam kaže njegov sin Darko Mladić, koji mu je u utorak i srijedu bio u posjeti, upala pluća koju je imao i zbog čega je morao da bude na bolničkom liječenju, izgleda da je sanirana.

- Ništa nam nisu rekli, ali pretpostavljam da mu je stanje sa plućima riješeno čim su ga pustili iz bolnice. Nikakve izvještaje i nalaze ljekara još nismo dobili - kaže nam Darko, koji je sad prvi put mogao da se zagrli sa ocem, otkako su u Holandiji uvedene epidemijske mjere zbog korone.

Kako nam kaže, general ima običaj da se šali kad mu je najteže, pa se tako i sad šali da je vraćen u svoj "ofis", kako on voli da zove sobu u kojoj je zatvoren već punih 11 godina.

- Nadamo se da će naši, srpski ljekari dobiti odobrenje suda i što prije otići u Holandiju da pregledaju generala i da vidimo o čemu se radi, kakvu je to zdravstvenu krizu imao i kakvo mu je zaista stanje. Nadamo se da su mu pluća zaliječena, on više ne kašlje, ali sve ostalo stanje je i dalje problematično. I dalje je slab, ne može sam da ustaje, niti da se kreće bez pomoći drugih. Zatvorski čuvari su stalno tu oko njega i oni mu pripomognu ono najosnovnije šta treba i donesu mu hranu - kaže Darko.

Darko je dva dana bio u posjeti, ali zbog generalovog stanja nije mogao kao nekada da bude kod njega od devet ujutru do pet sati popodne, već od 10 do 12 časova i do 14 do 16.

Kaže nam da Ratko u početku priča, ali da se poslije brzo zamori i onda više sluša Darka. Dobro je i to što mu se vratila snaga da govori, pošto je početkom septembra, kada je prebačen u bolnicu, bio toliko slab i malaksao da nije mogao ni da priča. General je tad imao upalu pluća i vodu u plućima.

nezavisne.com