Detalji ubistva u Vinkovcima: Sin ubio oca pa sebe

Noćas je u Vinkovcima došlo do ubistva vatrenim oružjem, a kako hrvatski mediji saznaju da je sin ubio oca, nakon čega je izvršio samoubistvo.

Policija je sinoć u 22:39 zaprimila dojavu da je u Vinkovcima vatrenim oružjem usmrćen jedan muškarac. Policijski službenici su na mjestu događaja zatekli mrtvo tijelo muškarca te utvrdili da se počilac udaljio s mjesta događaja.

- Ubrzo smo pronašli i beživotno tijelo muškarca za kojeg sumnjičimo da je odbjegli počinitelj tog događaja - navode iz policije.

Ubijen je, neslužbeno, lokalni poduzetnik A.P., a ubio ga je najmlađi od njegova tri sina. 

Na adresi na kojoj se dogodilo ubistvo registrovana je firma za prevoz, trgovinu i usluge ubijenog A.P.-a.

Pucnjava se, kako je objavio portal Novosti.hr, prvo čula u Žanićevoj ulici uz Bosut, a potom i otprilike kilometar i po dalje, kod novog mosta u Ulici Ruđera Boškovića. Policija je tokom noći blokirala taj dio grada. 

 

Povezane vijest:

Ubio čovjeka i pobjegao, pa i on pronađen mrtav

Kako prenose mediji, komšija je kazao da je navodno 22-godišnji sin ubio oca. 

- Radi se o supružnicima s četvoro sinova, mlađim muškarcima. Motiv se zasad ne zna što je izazvalo mladića da ubije oca pa sebe - javlja novinarka 24sata.hr s terena.

Jutro nakon strašnog zločina, policija je policijskom trakom ogradila dvije kuće u Vinkovcima, a nekoliko policajaca stoji ispred.

- Izašao sam prošetati psa, policajac me upozorio da se odmah vratim u kuću - rekao je čitalac, opisujući što se dogodilo tokom večeri. 

- Ulica je blokirana, nekoliko policijskih automobila je bilo tamo - dodao je.

nezavisne.com

Tagovi: