Jokić postavio novi rekord karijere

Nikola Jokić odigrao je partiju karijere postigavši 53 poena u porazu Denvera od Finiksa 129:124 u 4. meču polufinalne plej-of serije Zapadne konferencije poslije koje su timovi izjednačeni 2:2.

Nikola Jokić odigrao je najbolju partiju u dosadašnjem toku karijere, ali ni to nije bilo dovoljno da se Denver sa tri "meč lopte" za završetak serije vrati u Kolorado, pa je umjesto 3:1 u pobjedama, sada izjednačeno 2:2.

Srpski centar meč je završio sa 53 poena, četiri skoka i 11 asistencija uz 20 od 30 pogođenih šuteva iz igre (66 odsto) i 11 od 13 sa linije penala.

Jokić je postao prvi centar u istoriji koji je na jednom plej-of meču ubacio više od 50 poena i upisao više od 10 asistencija.

Poslije dva neizvjesna meča koje je Denver izgubio u posljednjoj četvrtini, psihološka prednost je definitivno na strani njegovog rivala.

Najbolji centar svijeta održao je čas košarke, nažalost prije svega svojim saigračima koji su na momente činilo se igrali protiv njega.

Jokić je u jednom trenutku u trećoj četvrtini pri vođstvu Nagetsa 88:87 imao 42 postignuta poena i procenat šuta iz igre viši od 70 odsto.

Ono što je još bitnija stvar za Denver bila u tom trenutku je činjenica da je reprezentativac Srbije oba centra protivničke ekipe doveo u nepovoljan položaj. I Ejton i Lendejl imali su po četiri faula.

I ovaj meč je kao i prethodni riješen u posljednjoj deonici, Denver je tokom čitavog perioda bio u zaostatku, ali je u posljednja tri minuta imao momentum u napadu i realne šanse da dođe do preokreta.

Ipak dvije loše situacije u napadu i spriječile su se između ekipe Majka Melouna i pobjede na meču.

Na dva i po minuta do kraja meča pri rezultatu 121:116 Denver je imao priliku da se na jedan napad približi rivalu nakon serije od pet uzastopnih poena Nikole Jokića.

Majkl Porter ukrao je loptu Devinu Bukeru, međutim umjesto da sačeka ekipu i odigraju pozicioni napad istrčao je kontru nerezonski šutnuo za tri i pomašio čitav koš.

Za ono što je uradio, Željko Obradović bi ga u Evroligi vjerovatno udaljio sa utakmice.

Nagetsi su ipak uspjeli da se vrate, pa su na 48 sekundi do kraja imali napad za potencijalnih minus jedan ili izjednačenje jer je na semaforu rezultat bio 123:120 u korist domaće ekipe. Nažalost, Jokić i Marej su se spetljali, Nikola je na trenutak izgubio loptu, a potom i podbacivanje sa Ejtonom.

Denver je izgubio i drugu utakmicu u Feniksu i sada je rezultat u seriji izjednačen, ono što više brine su nekonstantnost Mareja, loša timska odbrana i diskutabilni potezi Majkla Portera, prenosi RTS.

nezavisne.com

Tagovi: