Kolja Pejaković imenovan za direktora Drame SNP u Novom Sadu

Dramski umetnik Nikola Pejaković potvrdio je za Nova.rs da je imenovan za novog direktora Drame Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Glumac, reditelj, scenarista i muzičar Nikola Pejaković Kolja potvrdio je na portal Nova.rs da je postavljen za novog direktora drame najstarijeg profesionalnog teatra u Srbiji – Srpskog narodnog pozorišta.

Pejaković, međutim, nije želeo da daje bilo kakve izjave povodom nove funkcije u novosadskom teatru, zamolivši da se sačeka naredna godina.

Dramski umetnik,inače Banjalučanin, na ovoj poziciji zameniće dosadašnju direktorku drame, glumicu Sonju Damjanović, koja je na tu funkciju bila postavljena pre godinu dana.

A Aja Jung, koja je, po pisanju portala 021, imenovana za novu direktorku Baleta, nije odgovarala na pozive. Direktorka Beogradskog festivala igre u Srpskom narodnom pozorištu obavljaće funkciju direktorke Baleta umesto baletskog igrača Tonija Ranđelovića, koji je na toj poziciji, u zvanju vršioca dužnosti bio od 2017, da bi godinu dana kasnije i zvanično bio imenovan za direktora Baleta SNP-a.

Pre nepuna dva meseca došlo je do smene na čelu Srpskog narodnog pozorišta, najstarijeg profesionalnog teatra i jednog od najvećih u Srbiji, koje je osnovano još 1861. godine u Novom Sadu i od tada radi u kontinuitetu. Umesto vršioca dužnosti upravnika SNP-a Zorana Đerića, koji je tu funkciju obavljao godinu i po dana, Pokrajinska vlada imenovala je krajem avgusta, takođe u v.d. statusu, Ljubinku Gvozdenović, diplomiranu producentkinju koja je čitav radni vek provela u ovom teatru.

Đerić trenutno obavlja funkciju zamenika upravnika Srpskog narodnog pozorišta, prenosi nova.rs.

Banjaluka.net

Tagovi: