Mejveder za devet minuta dobija 30 miliona dolara

Bokser, Flojd Mejveder sljedeći vikend vraća se u ring u Tokiju, a protivnik će mu 25. septembra biti Japanac Mikuru Asakura, Rizinov MMA borac s 10 godina iskustva.

Ovo će Asakuri biti prvi bokserski meč, i to protiv borca koji je profesionalnu karijeru završio s okruglih 50 pobjeda bez ijednog poraza.

Meč je dogovoren na tri runde, a 45-godišnjem Mejvederu će za maksimalno devet minuta posla pripasti između 20 i 30 miliona dolara, plus udio od "PPV-a". Flojd je u karijeri od boksa zaradio više od milijardu dolara, pa novac koji će dobiti u Japanu djeluje kao kusur, ali vjerovatno najlakše zarađeni "kusur" u karijeri.

Mejveder, koji s pravom nosi nadimak "Novac", inače se bori za puno veće iznose pa je u sličnoj, ali globalno puno atraktivnijoj borbi protiv UFC superzvijezde Konora Mekgregora zaradio stotine miliona dolara. U tom je tonu najavio da pregovara o revanšu s irskim MMA borcem u 2023. godini.

- Želim se ovog vikenda zabaviti protiv Asakure, onda imam još jednu egzibiciju u Dubaiju u novembru, a u 2023. borbu s Mekregorom. Ne znamo još hoće li biti egzibicija ili prava borba. Ja bih radije da bude egzibicija - ekskluzivno za "Daily Mail" - otkrio je svoje planove.

Flojd je predložio da se borba održi na stadionu NFL tima Las Vegas Rajdersa, a o potencijalnoj zaradi od meča za TMZ je rekao: - Već smo razgovarali o svoti koju ću dobiti i biće devet cifara. Za Flojda Mejvedera moraš početi s barem 100 miliona. -

Mejveder zarađivao na egzibicijama, Mekgregor nizao poraze u UFC-u.

Borba protiv Mekgregora 2017. Flojdu je bila posljednja u profesionalnoj karijeri, a dobio ju je tehničkim nokautom u 10. od 12 rundi. Nakon toga boksao je u nekoliko egzibicija, među kojima je najzvučnija bila protiv Logana Pola, YouTubera i brata od uspješnijeg Džejka Pola.

Mekgregor se ipak nakon toga vratio u UFC, ali je izgubio tri od posljednje četiri borbe, a još se nije vratio nakon što je u julu prošle godine slomio nogu protiv Dastina Porijea.

nezavisne.com