Mersud ubio Aidu pa sebe, četvoro djece ostalo bez roditelja

Kasno sinoć dogodila se još jedna porodična tragedija. Kako je ranije javljeno dogodila se likvidacija sa suicidom u pekari u Zavidovićima.

Pripadnici MUP-a ZDK PS Zavidovići izašli su na teren kako i pripadnici Hitne pomoći koji su nažalost mogli samo utvrditi smrt.

Tragedija se dogodila u ulici “Zlatnih ljiljana” u pekari Central.

Mersud Halilović upucao je radnicu pekare Aidu Dendić a onda sebe. Bili su, kako se priča, u ljubavnoj vezi, piše aloonline.ba. Mersud je bio kuhar u poznatom restoranu u Zavidovićima. Takođe bio je lovac u lokalnom lovačkom društvu i posjedovao je vatreno oružje. Iza njega ostalo je dvoje djece. Bio je razveden.

Nesretna Aida bila je dugogodišnja radnica “Central” pekare. Takođe i iza nje ostalo je dvoje maloljetne djece. Bila je razvedena.

Nezvanično se saznaje da je Mersud pokušao likvidirati još jednog radnika pekare koji je bio s Aidom u smjeni, ali na sreću nije ga pogodio.

Mještani pretpostavljaju da je ljubomora motiv nemilog događaja.

U 21:17h sati policijska uprava PS Zavidovići dobila je prijavu da je u ulici “Zlatnih ljiljana” u pekari Centra došlo do upotrebe vatrenog oružja. U objektu su zatečena dva beživotna tijela muške i ženske osobe - potvrdio je za portal Crna-Hronika Elvedin Fišek portparol MUP-a ZDK.

Veliki broj pripadnika MUP-a ZDK na terenu te je u toku ispitivanje svjedoka i utvrđivanje svih elemenata ovog događaja.

banjaluka.net

Tagovi: