Policija istražuje slučaj spiska đaka sa natpisom "mete"

Policiji je prijavljeno da je u beogradskoj osnovnoj školi "Milena Pavlović Barili" 25. maja u svesci jedne učenice pronađen spisak đaka, navodno s natpisom "mete", saznaje danas Tanjug.

Policija je preduzela sve mjere i radnje, a Više javno tužilastvo je nadležno za taj slučaj, koji se, kako je rečeno, odnosi na 13-godišnju djevojčicu.

Direktorka škole Olivera Korošec objasnila je za "Blic" da je otac jedne djevojčice starijih ojdeljenja poslao razrednoj fotografiju lista sveske na kome su se nalazila imena nekoliko učenika sa naslovom "meta".

- Prema njegovim rečima, to je slikano u svesci jedne učenice iz tog odeljenja. Razredna me je obavestila, a onda sam ja postupila po procedurama koje je naložilo Ministarstvo prosvete školama kada se dese ovakve situacije - rekla je Korošec.

Ona je izjavila da još nije utvrđeno ko je pravio spisak i iz kog razloga.

- Slučaj je prijavljen policiji i predat je spisak. Policija radi na daljem razjašnjavanju slučaja, da li je spisak napisan nakon ovih tragičnih događaja, da li je postojao odranije, pa je dopisan samo naslov, da li ga je ta devojčica napisala, kako se došlo u posed te fotografije i da li je uopšte fotografisano u svesci nekog od učenika naše škole. Policija je preduzela mere i radnje i vrši proveru sa školskim psihologom - kaže Korošec.

glassrpske.com

Tagovi: