Suđenje za „korona ugovore“ odgođeno zbog bolesti Zeljkovića

Suđenje bivšem direktoru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislavu Zeljkoviću i ostalim optuženima u predmetu „korona ugovori“ odgođeno je zbog bolesti Zeljkovića.

Prema navodima Zeljkovićevog branioca Jadranke Ivanović, njen branjenik ima povišenu temperaturu i osjeća se loše.

Ona je dostavila i potrebnu medicinsku dokumentaciju u kojoj je detaljno navedeno zdravstveno stanje bivšeg direktora Instituta.

Istakla je da se nada da će Zeljković biti u stanju da pristupi suđenju koje je zakazano za ponedjeljak, 19. februar.

Podsjetimo, Branislav Zeljković je zajedno sa Slavkom Bojićem direktorom firme „Procontrol“, direktorom firme „Promeding“ iz Laktaša Draganom Dubravcem, vlasnikom Turističke agencije „Travel4fun“ Sašom Markovićem, te bivšim direktorom „Sineks laboratorije“ Sanijem Crljićem optužen za zloupotrebe prilikom javnih nabavki u vrijeme korona virusa.

Danas su glavnom pretresu u Okružnom sudu u Banjoj Luci pristupili svi optuženi osim Zeljkovića.

Za današnje suđenje je bilo predviđeno da svjedoče Đorđije Desančić i Vanja Čančar.

Republički tužilac Sanja Tadić Stojisavljević predložila je da u ponedjeljak svjedoče tri svjedoka Tužilaštva koji su i ranije bili predviđeni za svjedočenje za taj dan, a da Desančić i Čančareva svjedoče u petak, 23. februara.

Predsjednik sudskog vijeća Dragan Uletilović zatražio je od tužioca da sudu dostavi spisak svih svjedoka koji će svjedočiti u februaru i martu, kao i na koje okolnosti će svjedočiti.

Napomenimo da su na prošlom glavnom pretresu svjedoci izjavili da su odluke oko nabavki u vrijeme korona virusa donosili optuženi Zeljković, kao i načelnik Službe za ekonomsko-finansijske poslove Instituta Dragan Obradović.

Ranije je naglašeno da će se Zeljkoviću i ostalima suditi svakog ponedjeljka i petka jer optuženi Bojić, zbog zdravstvenih problema suđenjima može prisustvovati maksimalno do tri sata dnevno.

Optužnica Zeljkovića i ostale tereti da su u vrijeme pandemije virusa korona počinili zloupotrebe pri nabavci medicinske i zaštitne opreme te oštetili budžet Republike Srpske za više od 1,3 miliona KM, piše CAPITAL.ba.

Tagovi: