Tragičan kraj potrage: Pronađeno tijelo nestale djevojčice

Pronađeno je tijelo četrnaestogodišnje djevojčice Vanje Đorčevske iz Skoplja koja se od 27. novembra vodila kao nestala.

Kako navode iz MUP Sjeverne Makedonije, motiv je lični interes, a djevojčica je odvedena vozilom ispred svoje kuće i ubijena istog dana.

U blizini Vanjinog tijela pronađena je još jedna ubijena osoba, stara 70 godina, prenosi Blic.

Kako je ranije prenijeto, očekuje se da će trojica od petorice osumnjičenih za ubistvo večeras biti privedeni Krivičnom sudu.

Poslije obimnih mjera i aktivnosti koje su preuzeli policijski službenici SVR Skoplje, danas je u okolini Skoplja, u blizini Velesa pronađeno tijelo maloljetne osobe V.Đ., čiji nestanak je prijavljen 27. novembra 2023. godine. Pronađeno je i tijelo osobe P.Ž, (74) iz Velesa, čiji nestanak je prijavljen 24. novembra. U vezi sa ova dva slučaja osumnjičeno je pet osoba, od kojih je troje zadržano, dok se jedno nalazi van zemlje, a drugo je trenutno u policijskoj stanici – navodi se u saopštenju Državnog tužilaštva i dodaje:

– Prethodno je, u vezi sa krivičnim djelima, pronađeno izgorjelo vozilo marke “citroen”, a nakon vještačenja obezbijeđeni su materijalni dokazi o umješanosti lica, za koje će, nakon kompletne dokumentacije slučajeva, biti podnijeta odgovarajuća krivična prijava u koordinaciji sa javnim tužiocem. Iz sprovedenih istražnih radnji utvrđeno je da su oba ubistva izvršile iste osobe, čiji je motiv sebičnost. Takođe, iz sprovedenih operativnih mjera, utvrđeno je da je maloljetna V.Đ. vozilom odvedena sa ulaza u rezidenciju, a iz datih podataka sa saslušanja je utvrđeno da je ubijena istog dana (27.11.2023. godine) oko 10.00 časova.

Odmah po prijemu prijava za nestala lica preduzete su mjere i aktivnosti na njihovom pronalaženju, a formiran je poseban Operativni štab u SVR Skoplje, na čijem čelu je bio načelnik SVR Skoplje. Izvršeni su pretresi u kućama i drugim prostorijama na području SVR Skoplje, SVR Veles i SVR Štip, pri čemu su pronađeni i oduzeti mobilni telefoni, računari, vozila i dr., obavljeni brojni razgovori sa porodicama, poznanicima, prijateljima i lica koja su htjela da imaju bilo kakvu informaciju, a u istražne radnje svakodnevno je bilo uključeno nekoliko stotina policajaca koji su isključivo radili na ovim slučajevima.

Javni tužioci Osnovnog javnog tužilaštva Skoplje i Osnovnog javnog tužilaštva Veles izvršili su uviđaj na dvije lokacije na kojima su pronađena tjela nestalih. Izdati su nalozi za obdukciju tijela žrtava i za pravilnu identifikaciju. Takođe su izdati nalozi za prikupljanje i vještačenje svih tragova i dokaza sa obe lokacije – navodi se u saopštenju tužilaštva.

Njen otac Aleksandar je, prema pisanjima medija, 27. novembra u 11 časova prijavio da je istog dana oko 7.27 njegova maloljetna kćerka već izašla iz stana i krenula u Osnovnu školu “Johan Hanjrih”, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski.

Njegova izjava je izazvala pometnju u javnosti, jer se nova informacija uporedila sa vijestima kada je majka Zorica prijavila Vanjin nestanak.

Majka djevojčice je prijavila njen nestanak 27. novembra, u 8.35 časova, kada je pozvala broj hitne pomoći. Prijava je potom prosleđena nadležnim institucijama. Otac je pak, službeno prijavio nestanak tek u 11 časova, u policijskoj stanici – saopštio je MUP Severne Makedonije.

Podsjećamo, Vanja je nestala 27. novembra u Skoplju na putu do škole, dok su njeni roditelji, Zorica i Aleksandar, sumnjali da je oteta.

Posljednji put viđena je na Bulevaru Partizanskog odeja ispred “Broz kafea”, odakle se izgubila, a posljednji signal sa njenog telefona bio je preko puta Univerzalske sale.

glassrpske.com

Tagovi: