Trojica priznala učešće u Vanjinoj otmici i ubistvu

Trojica od četvorice osumnjičenih za otmicu i ubistvo Vanje Gorčevske koji se nalaze u Šutki priznali su svoju krivicu i svoju ulogu u ovom gnusnom zločinu.

Kako je prenio Blic, MMS je iz sopstvenih izvora saznao da su im, dok su bili smješteni u ćelije, stalno vikali:  - Kako si mogao da ubiješ dijete“, „Zašto?“, „Zašto si ubio dijete? -

Velibor Manev, rodom iz Velesa, kratko je odgovorio:

Trebao mi je novac za svadbu - rekao je Manev, prenosi MMS.

I taj odgovor je još više revoltirao sve - i pritvorene, i zatvorenike i zaposlene.

Manev je, nakon što se saznalo da je jedan od krivaca za Vanjinu smrt, rekao da je otac dvije kćerke. Jedna je udata i ima unuče, dok druga nije.

Velibor Manev i glavnoosumnjičeni Ljupčo Palevski Palčo su bili bliski prijatelji i imaju zajedničke fotografije na društvenim mrežama.

Izvori MMS-a kažu i da su slična pitanja upućena Vanjinom ocu Aleksandru Gorčevskom. - Kako si mogao?! - pitali su Aleksandra, ali je on, prema MMS-u, po dolasku u Šutku samo šutio.

Prije nekoliko dana, međutim, obučeni u specijalnu odjeću i gotovo na ćelavo ošišani, otac Vanje Gorčevske, Aleksandar, i trojica osumnjičenih su pod jakim policijskim obezbijeđenjem izvedeni pred sudiju, a potom je javnost vidjela njihov novi izgled.

Kasnije je priveden i vozač koji je vozio glavnoosumnjičenog Ljupču Palevskog Palču, za kojeg se vjeruje da je ubio Vanju Gorčevsku.

Inače, pominju se i teorije o tome da je Palčo, koji je osumnjičen da je ubio i Pančea Žežovskog, penzionera čijim automobilom su otmičari vozili djevojčicu, ubijao i ranije.

Naime, pominjalo se petostruko ubistvo 2012. godine, za koje su osuđeni etnički Albanci.

Za Blic je o ovome govorio novinar Bojan Stojkovski.

Bilo je nekih spekulacija o ovom pitanju, a većina je došla od nekoliko manjih političkih partija iz albanskog političkog bloka. Oni su pozvali ministra unutrašnjih poslova Olivera Spasovskog da se pozabavi ovakvim tvrdnjama, ali nije bilo ničeg suštinskog što bi podržalo ove tvrdnje za da se opet otvori taj slučaj pod nazivom 'Monstrum', koji je takođe imao dosta kontroverzi o kome su se vodila brojna suđenja. Najnovija dešavanja u tom slučaju dovela su do toga da je Vrhovni sud sad u septembru odbio žalbe optuženih u predmetu i u potpunosti potvrdio presudu - rekao je Stojkovski.

Priča se i o tome da je Palevski i gradio zgradu odakle je oteta djevojčica.

Prema pisanju jednog lokalnog medija, Palevski i njegova građevinska firma UNA ENTERPRISE su zaista gradili zgradu u kojoj je Vanja živjela. Prema istraživanju TV21 o popisu imovine, Palevski je takođe posjedovao prostor od 20 kvadratnih metara u toj zgradi - rekao je Stojkovski.

glassrpske.com

Tagovi: