Tuča na utakmici tinejdžera u Njemačkoj: Fudbaler na terenu usmrtio navijača (15)

Francuski mediji objavili su da je policija potvrdila tragičnu vijest da je 15-godišnji tinejdžer iz Berlina preminuo u tuči na terenu nakon što ga je teško povrijedio mladi fudbaler Meca na turniru u Frankfurtu.

- Nakon tuče u nedjelju 15-godišnji dječak preminuo je u bolnici od teških povreda mozga. Radi rasvjetljavanja okolnosti (smrti mladog Nijemca) idućih dana biće obavljena obdukcija - navodi se u policijskom saopštenju.

Frankfurtska policija istakla je da je 16-godišnjak koji je zadao smrtonosne udarce u istražnom zatvoru.

Osumnjičeni je dio jednog od programa omladinske akademije francuskog kluba Mec. Turnir na kojem su učestvovala ova dvojica mladića okupio je ekipe iz 16 različitih zemalja, od kojih su većina bile evropske - istakli su iz frankfurtske policije.

- Preminuli tinejdžer, koji je na turniru igrao za njemačku ekipu JFC Berlin, a na spomenutoj je utakmici sjedio na tribinama kao navijač, do sada je umjetno održavan na životu kako bi mogao donirati svoje organe - izjavila je portparolka frankfurtskog tužilaštva.

Mec je na svojim stranicama objavio da je "duboko potresen ovom tragedijom" te je izrazio "iskreno saučešće preminulom igraču, njegovoj porodici i voljenima."

nezavisne.com

Tagovi: