U Zenici napadnuti navijači Sarajeva, četvorica povrijeđenih

Utakmica između Sarajeva i Tuzle sitija (1:5) na zeničkom "Bilinom polju" imala je i treće poluvrijeme u kojem su glavni akteri, najvjerovatnije, bili domaći navijači Čelika.

Sarajevski mediji prenose da je četvorica navijača Sarajeva zaradilo lakše povrede nakon napada koji se dogodio izvan stadiona "Bilino polje".

- Policija je odmah nakon utakmice, iza 23 sata, zadobila prijavu da se oko 22:10 sati, u ulici Aska Borića, dogodio napad na četiri osobe iz Sarajeva, koja su tom prilikom zadobila lakše povrede. Oni su zbrinuti u Kantonalnoj bolnici Zenica te su nakon ukazane pomoći pušteni kućama. Za sada nam je nepoznat identitet napadača i radimo na njihovom identifikovanju - saopštio je portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Elvedin Fišek, a prenijela agencija "Fena".

I pred početak utakmice petog kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, domaći navijači Čelika napali su pristalice kluba sa "Koševa".

Kako je prenio "Dnevni avaz", grupa huligana je napala manju grupu navijača Sarajeva koja je stigla u Zenicu, ali su ih ostali "bordo" navijači ubrzo rastjerali.

Inače, izabranici Dragana Jovića su do nogu potukli sarajevski tim slaveći ubjedljivu pobjedu rezultatom 1:5 (0:2).

mondo.ba