Ubica odvukao tijelo s mjesta zločina: Novi detalji zločina u Prijedoru

Adin Hodžić (23) iz Prijedora uhapšen je zbog sumnje da je juče nožem ubio sugrađanina Senada Kaltaka (66).

Kao što je UNA objavila prvi rezultati istrage ukazuju da je zločinu kumovao alkohol. Navodno su Kaltak i A.H. zajedno pili u kući žrtve. Došlo je do svađe koja je prerasla u fizički obračun u kojem A.H. zgrabio nož i izbo Kaltaka.

Tijelo žrtve pronađeno je stotinjak metara od njegove kuće i postoji sumnja da je ubica pokušao da prikrije zločin, te da je nakon ubistva tijelo odvukao do mjesta na kojem je pronađeno.

Pronađeni su tragovi krvi, okrvavljene odjeće i slično. Postoje indicije da je žrtva odvučena iz kuće, vjerovatno u namjeri prikrivanja zločina. Na to ukazuje i činjenica da je Kaltak pronađen go do pasa i sumnja se da mu je odjeća spala dok ga je osumnjičeni vukao. To su detalji koji se još detaljno provjeravaju i utvrđuju - kaže izvor blizak istrazi.

Mladen Mitrović, glavni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru, za UNU kaže da se osumnjičenom A.H. (23) na teret stavlja da je počinio teško ubistvo.

Osumnjičeni je lišen slobode i sproveden da dalju kriminalističku obradu. Nakon toga biće predat u nadležnost tužilaštva na dalje postupanje. Istraga se nastavlja kako bi se utvrdile tačne okolnosti ubistva. Već su izvršeni pretresi u kojima su otkriveni određeni tragovi i dokazi bitni za dalji krivični postupak - rekao je Mitrović, navodeći da se motiv zločina utvrđuje.

unaworld.com

Tagovi: